industrije

Poklanjamo investitorima, ostajemo bez industrije

1024 1024 Partija radikalne levice

Fabrika reznog alata u Čačku, nekadašnji gigant metalske industrije, nedavno je iz stečaja u bescenje prodata investitoru koji nema nameru da nastavi proizvodnju. Pretpostavka je da će na zemljištu fabrike niknuti stambeno-poslovni objekti.

Deindustrijalizacija je postala posebno unosna za špekulante iz građevinske industrije kada je staroj “upropasti pa prodaj” formuli pridodat element besplatne konverzije zemljišta. Preduzeća se oteraju u stečaj, prodaju, proizvodnja se gasi, a onda se bez ikakve naknade fabričko zemljište prebaci u građevinsko i “investitori” dobijaju čist profit, radnici ostaju bez posla, a zemlja bez industrije.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, ovu meru je i objasnio kao ustupak (već podivljaloj) građevinskoj industriji, ali i kao “konačni izlaz iz komunizma” — što ovaj poslednji korak u kontinuitetu uništenja privrede i položaja radnika i jeste.

Da će izmene zakona dovesti do poklanjanja zemljišta investitorima upozoravali smo od samog početka, pročitajte ceo tekst na: Nećemo da poklanjamo zemljište tajkunima!

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.