PRL podržava protest radnika EPS-a u Lazarevcu, povodom transformacije ovog preduzeća u akcionarsko društvo

720 501 Partija radikalne levice

Danas u 18 časova članovi Partije radikalne levice podržaće protest radnika EPS-a u Lazarevcu, povodom transformacije ovog preduzeća u akcionarsko društvo.

Kako upozoravaju članovi radne grupe ,,Jedinstvo Kolubara“ koja je ovaj protest i organizovala, transformacija u akcionarsko društvo, iako sama po sebi ne označava prodaju EPS-a stranim korporacijama, svakako ostavlja prostora za mogućnost prodaje tog preduzeća nekome kome će jedini interes potom biti da iscedi sav mogući profit iz njega, a ne da snabdeva ljude strujom i radi u interesu naroda.

“Prelazak u akcionarsko društvo je prvi korak u privatizaciji. Privatni kapital, strani ili domaći će želeti maksimalnu zaradu kroz smanjenje troškova i plata radnicima i povećanje cena električne energije za građane i privredu”- navodi se na lecima koje su delili iz ove radne grupe. Takođe upozoravaju da EPS u ovom obliku nije dužan da garantuje isporuku struje u vanrednim okolnostima.

Partija radikalne levice podržava protest radnika ,,Kolubare“ i poziva sve ljude da stanemo solidarno sa radnicima EPS-a u protestu protiv otimanju NAŠEG javnog preduzeća i pretvaranju istog u još jedno preduzeće koje se bavi isključivo akumuliranjem kapitala, ne mareći pritom da bi pravo na struju moralo da bude jedno od osnovnih ljudskih prava u 21. veku.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.