PRL kreće u predizbornu kampanju za beogradske izbore

842 595 Partija radikalne levice

Partija radikalne levice kreće u predizbornu kampanju za gradske izbore u ponedeljak, 29. novembra. Članovi predsedništva PRL, Milena Repajić i Ivan Zlatić će sa drugim članovima partije držati štand od podneva kod okretnice linije 50 na Zvezdari.

Pre mesec dana najavili smo izlazak na beogradske izbore 2022. Za datum početka svoje kampanje simbolično smo odabrali 29. novembar, Dan Republike, na koji je osnovana Federativna Narodna Republika Jugoslavija, a Srbija kao sastavni deo Jugoslavije, po prvi put u istoriji postala republika!

U kampanji ćemo sa bliskim organizacije i pojedincima boriti za Beograd po meri radnica i radnika. Višedecenijska vlast stranih investitora, tajkuna, prevaranata i mafijaša dovela je većinu građana u krajnju bedu, strah i nezainteresovanost. Rešenje za ovo stanje je u borbi za socijalizam, u njegovom izvornom smislu borbe radnog naroda protiv diktature krupnog kapitala.

Bavićemo se pre svega pitanjima rada i stanovanja. Gradska vlast mogla bi ojačati nivo radničkih prava pre svega tako što sama prestane sa neopravdanom praksom agencijskog i privremenog zapošljavanja i zaposli svoje radnike na neodređeno pod dostojanstvenim uslovima a zatim zahteva isto i od svih firmi koje angažuje kroz javne nabavke ili pomaže na druge načine. Pored toga, podržaćemo samozaposlene i podstaći formiranje zadruga.

Štandovi se nalaze na Konjarniku zbog blizine dve lokacije bitne za predistoriju PRL. Jedna je zgrada u Ustaničkoj ulici gde su se izbeglice iz ratova ’90-ih uselile na svoju ruku u stanove u vlasništvu Komesarijata za izbeglice. Druga je nekadašnji radnički smeštaj preduzeća Trudbenik gradnja, u kome njegovi nekadašnji radnici danas stanuju posle kriminalne privatizacije i stečajnog postupka. I jedni i drugi branili su se od prinudnih iseljenja, u čemu smo im pomogli kroz učešće u pokretu protiv iseljenja.

Na polju stanovanja, pozivamo na ukidanje izvršenja nad nekretninama koje predstavljaju jedini dom, spuštanje troškova komunalija, izdavanje i izgradnju novih stanova u javnom vlasništvu koji bi građanima omogućili priuštivo stanovanje, kao i strogo oporezovanje investitora i firmi koji špekulišu stambenim prostorom i time mu dižu cenu.

27. 11. 2021.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.