Obratiti posebnu pažnju na regularnost izbornog procesa u Srbiji

1024 678 Partija radikalne levice

Delegacija Socijaldemokratske unije, predvođena predsednikom stranke, Milošem Adamovićem, je učestvovala u radu konferencije „Promocija kulture tolerancije i ravnopravnosti u Evropi“, koja je održana u petak 11.03.2016. godine u Ljubljani, u organizaciji Partije evropskih socijalista (PES) i Socijalnih demokrata Slovenije.

Tokom konferencije Miloš Adamović je imao niz susreta sa poslanicima i poslanicama Evropskog parlamenta iz Mađarske, Italije, Poljske i Slovenije, kao i rukovodstvom Socijalnih demokrata Slovenije, predvođenim potpredsednikom Vlade Republike Slovenije i predsednikom SD, Dejanom Židanom.

U razgovoru sa Tanjom Fajon, predsedavajućom Mreže za demokratiju Partije evropskih socijalista, Miloš Adamović je ukazao na neregularnosti na početku izbornog procesa u Srbiji, posebno na nasilje koje se dešavalo pri predaji opozicionih listi u pojedinim opštinama. Zbog sumnje da bi tokom predizborne kampanje represija nad opozicionim grupacijama mogla eskalirati, dogovoreno je da se pokrene inicijativa da Evropski parlament obrati posebnu pažnju na tok predizborne kampanje u Srbiji.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.