SPS je i dalje zločinačka organizacija

962 534 Partija radikalne levice

Tek je šest meseci prošlo od prijema osuđenog ratnog zločinca Nikole Šainovića u Glavni odbor SPS a on je nastavio da slavi prijatelja u zločinu Slobodana Miloševća. Na „svečanoj akademiji“ povodom deset godina od smrti Slobodana Miloševića obratio se i Šainović, ali i Mira Marković iz Moskve.

Možda najodvratnija svar koju smo to veče mogli da čujemo ili pročitamo bila je tvrdnja Mire Marković da je njen suprug uspeo da zemlja i pod sankcijama ima bolje životne uslove nego neke zemlje u okruženju koje nisu imale sankcije, ali jesu imale političku podršku onih koji su nam sankcije uveli”. Možda Mira Marković ne zna kako se živelo, jer nije čekala u redu za benzin, mleko, šećer i brašno. Možda je zaboravila da njenog sina niko nije ni prisilno ni bilo kako mobilisao i slao da gine u tuđem ratu.  Nisam imao ni 10 godina a sećam se da sam čekao u redu i za komšije koje ne mogu same, sećam se priča da neka deca nisu znala kako se banane jedu jer ih nisu nikada videla. Jedino što nama u Kragujevcu, Beogradu, i gradovima u Srbiji, osim Kosova, nisu vojnici upadali u kuće i proterivali nas i ubijali. Istina, par meseci nikome nije bilo svejedno zbog NATO intervencije, ali i ona je mogla biti izbegnuta. U toliko smo imali bolje životne uslove od mojih današnjih prijatelja i prijateljica iz Vukovara kojma su grad sravnili sa zemljom, iz Sarajeva koje su danonoćno granatirali i koji su bili gladni.

Oni su upropašćavali naše živote celu deceniju. Najbolje godine naših roditelja, ujaka, braće, penzije naših baka i deka su upropastili. Licemerje koje je izrečeno, posete grobu zločinca u Požarevcu, dočeci ratnih zločinaca, sve to je osveta. Osveta za pokušaj da Srbija bude pristojna, demokratska i evropska zemlja. Oni ne mogu da se snađu u takvoj zemlji jer predstavljaju njenu suštinsku suprotnost.

Socijalistička partija Srbije nije se, sem deklerativno, ni najmanje promenila. Partija koja se promenila se zločinaca odriče a ne slavi ga i dalje. Ne prima ratne zločince u Glavni odbor i govori da smatra da nisu krivi. Ne hvali se na rođendanima lokalnih odbora „rezultatima“ Slobodana Miloševića. Ne drži njegove slike po kabinetima i odborima. U pravu je Mira Marković ipak u jednom – SPS Miloševića aktivira kad god joj trebaju glasovi i mir u kući.

Jasne su stvari kao dan, SPS je i dalje zločinačka i kriminalna organizacija koja podržava ljude čiji rezultati se mere brojem masovnih grobnica, izbeglica, nestalih osoba, ubijenih.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.