Govor mržnje prema opoziciji pretvorio se u nasilje

1024 455 Partija radikalne levice

Nakon sinoćnjeg napada na volontera opštine Vračar postalo je jasno da će se talas nasilja koji je Srpska napredna stranka pokrenula na vandrednim izborima u više opština kulminirati jer je sada očigledno da režim Aleksandra Vučića samo nasiljem protiv neistomišljenika može pokušati da sačuva pozicije.

Socijaldemokratska unija najoštrije osuđuje svaki čin politički motivisanog nasilja i zahteva hitnu istragu i kažnjavanje počinilaca. Svako politički motivisano nasilje mora biti najenergičnije sankcionisano. Socijaldemokratska unija stoga i izražava veliku zabrinutost zbog činjenice da mediji ignorišu činjenicu da je u incidentu koji se desio pre par dana učestvovao i Filip Katić, član proširenog sastava Republičke izborne komisije na predlog SNS.  Postavljamo pitanje na koje i RIK i SNS moraju da odgovore, a to je kako da očekujemo slobodne i fer izbore ako član RIK na ulici napada građane i građanke zbog njihovog različitog mišljenja?

Socijaldemokratska unija podseća građane Srbije da je nasilje prema političkim neistomišljenicima pokušavano i u proteklom periodu, ali da su se građani, mirno, demokratski tom nasilju odupreli. Stoga i pozivamo građane da bez obzira na pokušaje režima da ih zaplaši, učestvuju u izbornom procesu i glasaju na izborima 24.04.2016.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.