Voždovac protiv seče drveća

847 451 Partija radikalne levice

Članstvo PRL sa Voždovca 16. i 17. januara podržalo je incijativu Uništavanje zelenila – Jerković u sakupljanju potpisa za primedbe na plan detaljne regulacije. Primedbe se odnose na predviđenu seču pet velikih zelenih površina u naseljima Braće Jerković i Medaković, kao i na smanjenje predviđene spratnosti zgrada u tim naseljima.

Faktički, javne površine su prepuštene privatnom sektoru koji bi na raskrčenim površinama podizao stambene i poslovne objekte bez obzira na životnu okolinu i činjenicu da je to protiv urbanističkog plana po kojem su podignuta ova naselja. Voždovac bi tako ostao bez svojih pluća i dragocenih prostora za igru i odmor.

Napominjemo da je problem seče drveća na Voždovcu velik, što se vidi na primeru naselja Braće Jerković 2019. godine, te Medakovića u aprilu prošle godine, kada je pandemijsko vanredno stanje iskorišćeno za sramotnu seču drveća, a sve u ime profita vlasnika tržnog centra.

Odziv građana ovoj inicijativi je uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama bio odličan. Sakupljeno je više stotina potpisa, a potpisi će sa primedbama biti predati do predviđenog roka, 20. januara.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.