U Beogradu formirana Gradska organizacija Socijaldemokratske unije

1024 683 Partija radikalne levice

Na konstitutivnoj Skupštini Gradske organizacije Socijaldemokratske unije u Gradu Beogradu održanoj 12. januara osnovan je i Gradski odbor SDU.

Skupština Gradske organizacije Socijaldemokratske unije u Beogradu je za predsednika Gradskog odbora izabrala Ivana Velisavljevića. Za članice i članove Gradskog odbora izglasani su Aleksandar Novaković, Milena Repajić, Marko Crnobrnja, Galina Maksimović, Dragan Stojković i Isidora Aćimov. Pored njih, u Gradskom odboru su i predstavnice i predstavnici aktivnih Opštinskih odbora u Beogradu.

Predsednik Ivan Velisavljević izneo je svoju viziju rada partije u Beogradu, naglašavajući svoje zalaganje da Beograd postane grad organizovan prema vrednostima jednakosti, solidarnosti, slobode, radničke participacije, antifašizma i demokratije. Kao svoj osnovni zadatak Velisavljević ističe povezivanje ljudi i aktuelnih borbi na terenu sa radom partije, kao i uvećanje članstva u Beogradu, a samu partiju u budućnosti vidi kao vodeću podršku obespravljenom radništvu.

Izglasani članovi i članice takođe su u iznošenju svojih strategija insistirali na terenskom radu i bavljenju političkim pitanjima od suštinskog značaja za svakodnevni život osiromašenih slojeva društva. Posebno su naglašeni problemi prekarnih oblika rada, zagađenja, neravnomernog društvenog položaja periferije i centralnih delova Beograda, kao i različiti komunalni problemi koji svakodnevno tište stanovništvo glavnog grada. Izglasano članstvo Gradskog odbora izložilo je i konkretne strategije rada odbora kako na terenu tako i unutar partije.

Beograd je danas poprište rata kapitala za resurse, naglasio je predsednik Ivan Velisavljević. Dodao je da je grad podređen igrama korumpiranih gradskih menadžera s jedne i investitora s druge strane.  Ove dve grupe grabe sve naše zajedničke resurse i pretvaraju ih u sredstva za bogaćenje malog broja ljudi. Zbog toga je formiranje Gradskog odbora važnije za celokupan rad partije. Konkretne strategije rada koje je novoformirani odbor izneo donose novi nivo sigurnosti da u odnosu na neoliberalne prakse koje su otuđile grad od sopstvenog stanovništva moraju da prevagnu principi jednakosti i solidarnosti oličeni u demokratskom socijalizmu.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.