Stefanović mora da podnese ostavku

1024 725 Partija radikalne levice

Ministar policije Nebojša Stefanović po ko zna koji put Ministarstvo unutrašnjih poslova zloupotrbljava i ponaša se kao da je ono  vlasništvo Srpske napredne stranke. Svojim delovanjem pretvorio ga je u oružje za obračun sa političkim neistomišljenicima.

Novim izmenama Zakona o policiji, kao i novim zakonodavnim rešenjima za okupljanje građana i održavanje javnog reda i mira, Srpska napredna stranka povećava uticaj ministra i ovo ministarstvo stavljaju u službu vladajuće partije. Veća ovlašćenja ministra, restriktivne mere koje su naišle na široku kritiku organizacija civilnog društva su samo neki od pokazatelja šta je cilj SNS i ministra Stefanovića.

Ignorisanjem civilnog društva kao i policijskih sindikata Srpska napredna stranka i ministar Nebojša Stefanović vrlo jasno šalju poruku da je cilj samo jedan, a to je politizacija ovog ministarstva koja sada mora da postane i formalna.

Socijaldemokratska unija smatra da ministar Stefanović mora da podnese ostavku na mesto Ministra unutrašnjih poslova u najkraćem mogućem roku. Njegova ostavka jedan je od preduslova za demokratizaciju Srbije u kojoj je kršenje ljudskih prava i sloboda sve češće, a država postaje vlasništvo jedne partije. Podsećamo da ovo nije prvi razlog za njegovu ostavku – od lažnog doktorata, preko zalaganja za smrtnu kaznu do drugih afera, razloga je više nego dovoljno!

Informativna služba SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.