Najvažniji zadatak – smena režima Aleksandra Vučića

800 600 Partija radikalne levice

1. Srbija danas ima nedomokratsku, autoritarnu i nasilnu vlast koja svakoga dana nanosi štetu građanima i građankama Srbije i prioritet svih učesnika sastanka jeste da se ta vlast na izborima smeni, pri čemu se svi predstavnici stranaka obavezuju da neće ulaziti u koalicije nakon izbora sa onima koji tu, i takvu vlast čine.

2. Svi učesnici sastanka insistiraće na tome da se stvore uslovi za fer i poštene izbore na kojima će građani i građanke moći da glasaju oslobođeni od svih vrsta pritisaka, nakon kampanje u kojoj će svi učesnici na izborima biti ravnomerno zastupljeni u medijima. Borićemo se za ostvarenje tih ciljeva.

3. Učesnici sastanka će uspostaviti saradnju i koordinisanu opozicionu aktivnost u parlamentima svih nivoa vlasti, medijima i u svim slučajevima kada će od toa imati koristi građani i građanke Srbije

4. Formiraće se telo koje će politički i operativno koordinirati zajedničke aktivnosti stranaka, sindikata i pokreta koji su učestvovali na današnjem sastanku.

5. Model izlaska na izbore biće dogovoren na narednom sastanku.

U Beogradu
19. januara 2015. godine

Saopštenje su potpisale: Socijaldemokratska unija, Demokratska stranka, Socijalemokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Nova stranka,  Stranka demokratske akcije, Zajedno za Šumadiju, Narodni pokret Srbije, Pokret za preokret, Pokret “Živim za Krajinu”, Mađarski pokret, Reformisti Vojvodine, Vojvođanska partija, Reformistička stranka, Demokratska unija Roma, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Sindikat Sloga, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata. 

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.