SAOPŠTENJE POVODOM TRENUTNE SITUACIJE U JP POŠTA SRBIJE

960 960 Partija radikalne levice

Od uvođenja vanrednog stanja 15.03.2020. godine radnici pošte nisu bili adekvatno zaštićeni onim merama koje je Vlada republike Srbije naložila svim upravama javnih preduzeća i drugima koji posluju na tržištu i izlažu svoje radnke riziku od zaraze virusom Covid 19.

Od izbijanja pandemije radnici su se snalazili za maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju na razne načine i od svog novca. Podeljena su bila po tri para rukavica i po jedna maska za jednokratnu upotrebu, što je apsolutno nedovoljno.

Smatramo da je nedopustivo da poslodavac bez ikakave zaštite dozvoljava zaposlenima da dolaze u kontakt i budu zaraženi ili prenose zarazu! Prevashodno se misli na radnice i radnike koji direktno dolaze u kontakt sa korisnicima usluga (radnici i radnice na šalteru i poštari na terenu).

Dvojak negativan uticaj, koji je stvoren ovakvim postupcima, ugrožava i zaposlene u poštama, ali i korisnike usluga. Treba napomenuti da su korisnici usluga pošte najčešće i ona najkritičnija grupa stanovništva, a to su penzioneri, mahom preko 65 godina starosti. Donoseći im na kućnu adresu isplate, poštari bez adekvatne zaštite direktno ugrožavaju njihovo zdravlje.

Upućujemo apel rukovodstvu svih sektora u JP Pošta Srbije, kao i samoj direktorki, da zaštite svoje zaposlene, bez obzira na kojoj poziciji su angažovani.

Štiteći zdravlje radnica i radnika, štitimo i zdravlje naroda!

Ljudi ispred profita!

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.