Podrška studentkinjama, dosta tolerisanja seksualnog nasilja!

1024 1004 Partija radikalne levice

Danas u 11:30 studentkinje Fakulteta političkih nauka organizuju protest ispred fakulteta, zbog izbora Slaviše Orlovića za novog dekana fakulteta.

Slaviša Orlović je godinama unazad poznat kao zlostavljač studentkinja i seksualni predator koji vrši ucene i pritiske, i od kojeg su studentkinje prestravljene. Zbog sumnje za seksualno uznemiravanje studentkinja, ranije je već smenjen sa mesta prodekana.

Kao organizacija koja se zalaže za žensko oslobođenje, čvrsto stojimo uz hrabre studentkinje koje su odlučile da dignu glas i stupe u borbu kako bi zaštitile druge studentkinje i mlade devojke.

Buržoaska država i njeni sveštenici iz akademske zajednice i birokratskog aparata sete se pravičnog procesa tek onda kada oni u poziciji nemoći traže pravdu. Nema nikakvog “poziva na linč” u tome da se čovek višestruko osumnjičen za zloupotrebu položaja i seksualno nasilje makar ne nagrađuje.

Oslobođenja čovečanstva kroz socijalizam nema bez ženskog oslobođenja. Oslobođenja čovečanstva nema dok ćutimo na sistemsko zlostavljanje.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.