PODRŠKA PROTESTU POLICAJACA I VOJNIKA

700 525 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija podržava protest Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije i poziva građane da svojim prisustvom na protestu podrže zahteve sindikata.

Mere “štednje” koje je zavela Vučićeva vlada uništiće kapacitete javnih ustanova da obavljaju poslove iz svoje nadležnosti. Politika iscrpljivanja javnog sektora samo uvećava probleme u njegovom radu, a znamo da ova vlast na taj problem ima samo jedan odgovor – privatizaciju! Ukoliko danas ne podržimo proteste policajaca i vojnika zbog nepodnošljive finansijske situacije u koju ih je dovela politika “štednje”, sledeći korak vlasti biće prebacivanje javnih nadležnosti na privatne naoružane grupacije. Kako to izgleda u stvarnosti videli smo pre godinu dana u beogradskoj Savamali, kada su maskirani batinaši intervenisali po nalogu vlasti, a u interesu privatnog investitora.

Sa svim svojim problemima, država je najjači instrument koji građani imaju da se zaštite od samovolje finansijskih i političkih moćnika. Ako hoćemo da sutra reformišemo državne institucije, ako hoćemo efektivnu javnu kontrolu nad policijom i vojskom, onda nam je danas najvažniji zadatak da podržimo proteste policajaca i vojnika koji pokušavaju da zaštite kapacitete svojih institucija od potpunog uništenja. Ako oni ne uspeju, sutra verovatno nećemo imati šta da reformišemo.

 

U Beogradu, 6. april 2017 godine

 

Sekretarijat SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.