Odgovorni za nasilje u Beloj Crkvi moraju da snose posledice

150 150 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija poziva nadležne organe da istraže i sankcionišu ponašanje Srpske napredne stranke i njenih saveznika u Beloj Crkvi koje je rezultiralo nasiljem. Smatramo da je bilo samo pitanje vremena kada će protivzakonito preuzimanje odbornika i odbornica i prekrajanje izbore volje građanki i građana na lokalnim izborima eskalirati i prerasti u nasilje.

Očigledno je da Srpska napredna stranka zarad preuzimanja vlasti ne preza ni od čega, pa kada trgovina uticajem, pretnje i potkupljivanje ne pokažu očekivane rezultate ne prezaju ni od fizičkog nasilja. Takvo ponašanje smatramo nedopustivim u civilizovanoj demokratskoj zemlji koja je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

Ovakvo ponašanje Srpske napredne stranke u Beloj Crkvi je uvertira za lokalne izbore na kojima će očigledno svim sredstvima pokušati da zadrže vlast. Socijaldemokratska unija upozorava građane i građanke na opasnosti od ovakvog nedemokratskog ponašanja partija koje je štetno i vodi nas u još goru kontrolu institucija koju je uspostavio Aleksandar Vučić.

Informativna služba SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.