NOVA PREMIJERKA NE DONOSI NIŠTA NOVO

1024 680 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija smatra da nova premijerka Ana Brnabić, koju je izabrao Aleksandar Vučić, neće promeniti ništa na polju politike SNS. Naprotiv, nastaviće da gura Srbiju u nejednakost i beznađe.

Ana Brnabić ničim nije zaslužila mandat za sastavljanje Vlade. Njenu dosadašnju ministarsku karijeru obeležila je priprema za dalja otpuštanja u javnom sektoru, prvenstveno u prosveti, te nesposobnost da organizuje zamenu zdravstvenih knjižica. Ovakvi rezultati činili su ministarku Brnabić oličenjem Vlade Aleksandra Vučića i politike slepog i beskrupuloznog smanjivanja javnog sektora, uprkos očiglednim dokazima da javni sektor time ne postaje efikasniji, već da naprotiv postaje katastrofalno nefunkcionalan. Jedino što Anu Brnabić preporučuje za premijerku je poslušnost Vučiću i politici štednje i dalje privatizacije javnih dobara. Od uvođenja višestranačja već smo imali vladavinu Miloševića i Tadića u kojoj je premijer bio samo marioneta predsednika, a nova premijerka će očigledno imati istu ulogu u eri Aleksandra Vučića. Pogubna politika štednje i privatizacije koja će uništiti javni sektor, privreda koju će ugušiti grinfild burazerske investicije i sveobuhvatno uništenje socijalne države nastaviće se i pod rukovodstvom Ane Brnabić.

Kao stranka koja se od osnivanja dosledno zalaže za punu ravnopravnost svih građana i građanki Srbije, smatramo da jeste važno da žene i LGBT osobe ravnopravno učestvuju u političkom životu, ali da je još važnije kakvu politiku zastupaju i sprovode. Politika osiromašenja i porobljavanja radnika nije ni malo podnošljivija kada je sprovode karijeristi koji sticajem okolnosti pripadaju diskriminisanoj društvenoj grupi.
Socijaldemokratska unija će nastaviti borbu protiv politike Vlade Vučić-Brnabić, a za novu, demokratsku Srbiju, zemlju jednakosti i socijalne pravde.

U Beogradu, 15.6.2017.

Sekretarijat SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.