I HITNA POMOĆ RADI ZA IZVRŠITELJE!

960 720 Partija radikalne levice

Prilikom prinudnog iseljenja sedamdesetogodišnje Branke Havatmi i njenog sina Tareka, obolelog od cerebralne paralize, Tareku Havatmiju je pozlilo, zbog čega je angažovana Hitna pomoć.

Međutim, kada je porodica Havatmi u petak 9. juna zatražila od Hitne pomoći izveštaj o Tarekovom stanju tokom iseljenja, pravna služba Hitne pomoći je odbila da pacijentu da izveštaj, sa obrazloženjem da su izašli na teren na poziv izvršitelja, zbog čega se ovaj izlazak na teren „drugačije fakturiše“. Napominjemo da je prilikom iseljenja Branka Havatmi takođe zvala Hitnu pomoć, ali oni ipak tvrde da su došli na poziv izvršitelja, odnosno stvaraju mogućnost da se uvećaju troškovi iseljenja na štetu porodice Havatmi.

Pacijent ima zakonsko pravo na sve informacije o stanju svog zdravlja, kao i pravo uvida u svoju medicinsku dokumentaciju (članovi 7. i 20. Zakona o pravima pacijenata), i to pravo se ne može uskratiti pacijentu zato što se „drugačije fakturiše“, niti iz bilo kog drugog razloga.

Privatni izvršitelj Nenad Botorić je na prevaru prodao stan porodice Havatmi i izbacio ih iz jedinog krova nad glavom zbog duga koji su svakako hteli da plate, a koji iznosi svega 6.500 evra. Zakon nema delotvoran način da spreči ovakvo postupanje izvršitelja, Komora izvršitelja podržava Botorića, policija mu je prilikom iseljenja pružila svesrdnu podršku, a sada se u progon uključila i Hitna pomoć.

Apelujemo na građane da se uključe u solidarnu borbu za pravo na krov nad glavom i da zajednički nateramo institucije da rade u interesu društva, a ne za račun siledžija i prevaranata.

U Beogradu 12. juna 2017. godine

Socijaldemokratska unija

Ko gradi grad

Grupa 7 zahteva

Marks21

Udruženje Jednakost

Ne davimo Beograd

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.