NEMA ZAPLENE IMOVINE BOLNICE, ZA SADA

1024 683 Partija radikalne levice

Presuda protiv KBC “Dragiša Mišović” je ukinuta, tako da izvršitelji danas nisu popisali imovinu bolnice. Biće novo suđenje, pratićemo…
Ispostavilo se, međutim, da direktor KBC-a Radisav Šćepanović već izvesno vreme zna za presudu u korist bolnice, ali nije našao za shodno da o tome obavesti javnost, odnosno dozvolio je da se građani i građanke danas okupe ispred bolnice bez potrebe. Čak je izašao da nam kaže da se sklonimo sa ulaza, jer mu se pacijenti navodno žale da zbog protesta ne mogu da uđu u bolnicu. Na pitanje učesnice protesta od kada bolnica zna da je presuda protiv nje ukinuta, direktor je odgovorio: “Jeste li vi novinar?” Pošto je zaključio da nije novinarka, odbio je da odgovori na pitanje. Novinarima sa kojima je hteo da razgovara, rekao je da u bolnici nema problema, jedini problem su ljudi koji protestuju i blokiraju ulaz.
Sistem je uvek pravio i uvek će praviti ovakve smicalice da bi obeshrabrio građane da se organizuju, da bi borbu prikazao besmislenom i smešnom. Ne nasedajmo na provokacije. Oprema bolnice je za sada spašena, to je najvažnije! Idemo dalje do pobede.

U Beogradu, 12.jula.2017.

Sekretarijat SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.