NEDOPUSTIVO MEŠANJE ČEPURINA U SASTAV VLADE SRBIJE

1024 725 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija smatra izjavu ambasadora Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandra Čepurina, kojom se sugeriše sastav buduće Vlade Republike Srbije, najgrubljim mešanjem u unutrašnja pitanja naše zemlje.

Ponašanje ruskih ambasadora u Srbiji vrlo često izlazi iz okvira diplomatske pristojnosti, a izostanak bilo kakve reakcije državnog rukovodstva Republike Srbije dovodi u pitanje nezavisnost i suverenitet naše države. Poniznost koje naše rukovodstvo pokazuje prema zvaničnicima Ruske Federacije ne samo što dovodi u pitanje iskrene namere Aleksandra Vučića u vođenju politike priključenja Srbije Evropskoj Uniji, nego predstavlja i uvredu za sve građanke i građane naše zemlje.

Socijaldemokratska unija zahteva od Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije da pod hitno reaguje na nedopustivo ponašanje ruskog ambasadora, i da, u slučaju izostanka javnog izvinjenja, Aleksandru Čepurinu oduzme agremane. Smatramo da je zaštita suvereniteta zemlje najvažniji zadatak svake Vlade, a izostanak reakcije bio bi dokaz da Srbijom ne upravlja naše državno rukovodstvo, nego strani ambasadori.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.