NA X KONGRESU SDU IZABRANO RUKOVODSTVO I UTVRĐEN PRAVAC DALJEG RADA

1024 683 Partija radikalne levice

Na desetom Kongresu Socijaldemokratske unije održanom u nedelju 24. decembra izabrano je rukovodstvo partije i usvojena dokumenta koja određuju priotitete rada u narednom periodu.

Za predsednika Socijaldemokratske unije kandidovali su se Zdravko Janković i Ivan Zlatić. Izabran je dosadašnji predsednik SDU Ivan Zlatić. U Glavni odbor SDU izabrani su Ivan Velisavljević , Valentina Veljković Bačević, Siniša Jelovac, Todorka Pavlović, Dušan Duduković, Aleksandra Todorović, Milentije Stanković, Slavica Jovanović, Novica Andrejev, Kristina Deurić, Jevta Rogač, Nevena Graonja, Dragan Ćurčin, Žaklina Stjepanović, Aleksandar Stojanović, Slobodanka Bakić, Zdravko Deurić, Lidija Vasiljević, Časlav Radić i Marija Popović.

Dva dokumenta usvojena na Kongresu, Poziv Socijaldemokratske unije snagama levice na ujedinjenu parlamentarnu borbu i Kongresna rezolucija o Kosovu, nadovezuju se na principe zacrtane u programskom dokumentu Borba traje iz 2015. godine, kada smo krenuli putem izgradnje partije demokratskog socijalizma. Nastavićemo istim pravcem oslanjajući se na iskustvo koje smo za protekle dve godine stekli u okviru akcionih platformi Združena akcija krov nad glavom i Pravo na vodu. Sigurni smo da demokratskom socijalizmu pripada budućnost, jer vladajuća neoliberalna ideologija nema odgovore na bezizlazan položaj u koji je dovela radne ljude u našoj zemlji i širom sveta.

U Beogradu, 26. decembra 2018. godine

Informativna služba SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.