Doček zločinca je uvreda za žrtve

1024 680 Partija radikalne levice

Vlada Republike Srbije, a naročito Srpska napredna stranka, pokazale su još jednom svoje pravo lice i da nisu daleko odmakli od svojih stavova koje su zastupali do pre samo par godina potpuno otvoreno. Odlazak ministra odbrane Gašića i ministra pravde Selakovića posle putovanja sa odsluženja kazne sa Vladimirom Lazarevićem zahteva njihovu hitnu smenu. Takođe, ministar Vulin koji je dočekao Lazarevića na aerodromu takođe mora da napusti mesto u Vladi Srbije. Zajedno sa načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem, za koga postoje ozbiljne sumnje da je i sam učestvovao u ratnim zločinima na Kosovu, prisustvo minisara je neprihvatljivo. Socijaldemokratska unija traži hitnu smenu svih koji su u ovom skandalu učestvovali.

Ovakvo ponašanje ministara Vlade Republike Srbije je uvreda za sve žrtve ratnih zločina koje su stradale u oružanom sukobu 1999. Godine od strane snaga Vojske Jugoslavije. General Lazarević je prevosnažno osuđen i proglašen odgovornim za neke od najgnusnijih zločina koji su se dogodili na Kosovu. Ovakvo ponašanje ministara može samo da nanese štetu u odnosima Srba i Albanaca, kao i šttu pregovorima Beograda i Prištine.

Po običaju, ministar Vulin otišao je korak dalje u svojim besmislicama, pa je danas izjavio kako Srbija više nije država koja okreće glavu od svojih junaka, već se ponosi svojim generalima. Socijaldemokratska unija smatra da junaci nikako ne mogu da budu ljudi pod čijom komandom su nastale masovne grobnice, stanovništvo masovno proterivano, kuće paljene i pljačkane. Jasno je da Vulin podržava šovinistkičku politiku koja je do rata na Kosovu dovela, a zbog toga ga smatramo nedostojnim ministarske pozicije.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.