Pritisak na medije organizovan iz centrale SNS i Vlade Republike Srbije

1024 680 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija poziva ministra Vulina da prestane sa sramotnim nastupima u javnosti u kojima pokazuje svoje neznanje i uradi jedinu potez koji ćemo podržati – podnese ostavku. Nakon što je pokazao da ne poznaje svoje nadležnosti kada je mislio da ministri potpisuju zakone, Aleksandar Vulin napao je danas novinare i novinarke pokazavši da uopšte ne razume ulogu novinara u demokratskom društvu. Najverovatnije je to zato što ni ne poznaje demokratsko društvo.

Poziv novinarima da se ne mešaju u rad državnih organa i da ne komentarišu rad tužilaštva je jasna poruka da će oni koji to budu radili snositi posledice. Ministar Vulin ne razume da je to posao medija, da prate i komentarišu rad institucija.

Srpska napredna stranka još jednim saopštenjem koje koristi poznati rečnik optužila je novinarku Oliveru Kovačević za „brutalno političko mešanje“ i pokazala da je veoma svesna da vrši politički pritisak na novinare i novinarke. Socijaldemokratska unija podseća SNS da njeni ministri u Vladi Srbije konstantno komentarišu odluke tužilaštva i sudova, tako da očekujemo da sledeći put pročitamo nešto o „brutalnim političkim napadima doktora Stefanovića“, „monstruoznim komentarima Gašića“ ili već nešto treće.

Vlada Srpske napredne strane na čelu sa Aleksandrom Vučićem svakog dana nanosi sve veću štetu građanima i građankama i demokratiji u Srbiji. Negiranje institucija i njihovo rušenje postalo je opsesija funkcionera SNS. Oni ne mare za slobodno novinarstvo, institucie, demokratske procedure, već poznaju samo jezik mržnje prema političkim protivnicima i autokratiju Aleksandra Vučića. Takvoj Vladi mora se stati na put što pre.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.