anti nato

Anti NATO protest: NATO marš iz Srbije!

1024 1024 Partija radikalne levice

Komitet protiv rata i imperijalizma u okviru kojeg učestvuju i naši članovi i članice organizuje anti NATO protest u nedelju 24. marta u 16:00 na Trgu Republike.

Prošlo je 25 godina od NATO agresije na SRJ tokom koje su ubijani stanovnici naše države. Tokom agresije je naneta ogromna materijalna šteta infrastrukturi koju je radnička klasa tokom perioda socijalističke Jugoslavije gradila decenijama.

Danas je Srbija potpuno podređena interesima evroatlantskih imperijalista koji našu državu posmatraju kao izvor jeftine radne snage, mesto za eksploataciju prirodnih resursa, ekonomski i vojno podređenu koloniju.

Dok imperijalističke elita sa zapada i domaći krupni kapitalisti profitiraju, narod u Srbiji se suočava sa borbom za golu egzistenciju.

Te 1999. godine fašistički NATO pakt pokazao je, kao i mnogo puta pre i posle, da nije nikakav odbrambeni savez. Naprotiv, NATO je alijansa smrti koja će počiniti zločines prostim ciljem održavanja trenutnog svetskog poretka i namirivanja interesa evroatlantskog imperijalizma.

Detaljnije o neophodnosti antiimperijalističke borbe pročitajte u našoj Deklaraciji o antiimperijalizmu.

Izdvajamo:

Antiimperijalizam je jedna od osnova politike Partije radikalne levice. Borba protiv imperijalizma nije samo vrednosno opredeljenje i pitanje spoljne politike, već podrazumeva sveobuhvatno razumevanje protivrečnosti sveta neoliberalnog, finansijskog kapitalizma. Imperijalizam nije samo pitanje spoljne politike, već svetski sistem koji utiče na sve aspekte života, od cene hleba, preko položaja radnika, do oslobođenja potlačenih grupa.

Pozivamo vas na anti NATO protest u nedelju, kako bismo u što većem broju pokazali da uprkos izdajničkoj politici SNS-ovog režima većina naroda u Srbiji ne prihvata podređenost Srbije evroatlanskoj okupaciji kao legitimnu!

Smrt imperijalizmu – Smrt kapitalizmu – Smrt fašizmu! Sloboda narodima!

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.