Usvojen novi program SDU

1024 680 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija usvojila je novi Program koji će biti osnova daljeg rada i borbe za promene u Srbiji. Delegati i delegatkinje na Kongresu održanom 6. decembra većinom glasova su nakon diskusije o amandmanima usvojili novi Program posle višemesečnog rada na dokumentu.

Već dugo se unutar partije vodi diskusija o potrebi za novim programom, i ovo rukovodstvo se prihvatilo tog posla i u procesu pisanja se konsultovalo i sa civilnim sektorom i ekspertkinjama i ekspertima za određene oblasti – rekao je predsednik Socijaldemokratske unije Miloš Adamović.

Osim predsednika Adamovića, delegatima i delegatkinjama se obratio i bivši predsednik SDU dr Žarko Korać koji je pozvao sve članove i članice na akciju upozorivši na važnost političkog trenutka. Kao gost Kongresu se obratio i Zdravko Deurić iz zrenjaninskog udruženja građana Ravnopravnost, najavivši saradnju sa Socijaldemokratskom unijom o kojoj će se razgovarati u narednim danima.

Novi Program sadrži osnove politike SDU koji se nisu menjali od njenog osnivanja, ali i neke nove ideje i koncepte jedinstvene na političkoj sceni Srbije. Obrađena su i pitanja koja su u prethodnom programu u trenutku pisanja bila zanemarljiva, a danas su od važnosti za društvo. U narednom periodu partija će promovisati nove politike i ideje na različite načine.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.