SLOBODA ZA SLAVIŠU PAJOVIĆA

150 150 Partija radikalne levice

Slaviša Pajović, radnik Jure iz Rače, juče je uhapšen nakon što se obratio radnicima i radnicama Jure koji su se okupili ispred svoje fabrike nezadovoljni uvođenjenjem treće smene i rada subotom, kao i nepoštovanjem dogovora o merama zaštite od strane rukovodstva. Bez ijedne reči objašnjenja, baš pred davanje izjave za televiziju N1, policajci su ga uveli u kola i odveli sa sobom, uz kasnije izrečenu meru zadržavanja do 48h.

Kako prenose mediji, Pajović se najverovatnije tereti za izazivanje panike i opšte opasnosti, a njegov advokat kaže da ima saznanja da vlast namerava da mu odredi jednomesečni pritvor.

Slaviša Pajović, ne samo da nije širio bilo kakvu paniku, već je zajedno sa ostalim radnicima i radnicama ustao baš protiv opšte opasnosti koju svojom nesavesnom i neodgovornom trkom za profitom izaziva upravo rukovodstvo Jure, zajedno sa svim polugama vlasti koje joj to dopuštaju i koje joj u tome pomažu.

Slaviša, zajedno sa čitavim radničkim kolektivom račanske Jure mora nam biti primer istrajnosti u borbi za davno izgubljena radnička prava. Oni su pravi borci za opšte zdravlje, a nikako kriminalci kojima bi trebalo suditi, za razliku od vlasti i policije koji su još jednom pokazali svoje pravo lice, po običaju stajući na stranu privatnog profita i stranih investitora.

Socijaldemokratska unija solidarno podržava radnice i radnike Jure, i trudićemo se da im pomognemo na svaki mogući način. Zato odmah pozivamo na podršku Slaviši Pajoviću i zahtevamo njegovo momentalno puštanje na slobodu i oslobađanje od svih optužbi!

Sloboda za Slavišu Pajovića!

Ljudi ispred profita!

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.