STALNO ZAPOSLENJE ZA MEDICINSKO OSOBLJE U GERONTOLOŠKIM CENTRIMA!

960 960 Partija radikalne levice

Tražimo da Vlada i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja po hitnom postupku odobre zapošljavanje na neodređeno vreme u gerontološkim centrima (domovima za starija lica) koji su u državnom vlasništvu.

Naredbu o prijemu u radni odnos na neodređeno zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama od 26. 03. treba primeniti i na zdravstvene radnike i radnice (medicinske sestre i tehničare, lekare i lekarke i negovatelje i negovateljice) u gerontološkim centrima.

U vreme vanrednog stanja i epidemije kovida 19 zaposleni u gerontološkim centrima su pod strašnim pritiskom i rade danonoćno da zaštite korisnike domova koji su ujedno i najugroženija populacija.

U gerontološkim centrima zbog zabrane zapošljavanja godinama gotovo da nije bilo novozaposlenih na neodređeno, pre svega zdravstvenog osoblja. To je ove ustanove dovelo na rub egzistencije, pre svega u smislu kvaliteta pružanja usluga.

Medicinske radnice i radnici u gerontološkim centrima u ovoj situaciji su heroji i heroine rame uz rame sa kolegama i koleginicama iz zdravstvenog sektora, tako da i tretman u zapošljavanju mora biti jednak.

Kvalitetna nega za naše najstarije sugrađane i sugrađanke, pravedna nagrada za heroje i heroine koji ih leče i neguju!

Socijaldemokratska unija

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.