SDU poziva na protest „Sloboda za Asanža“ 12. juna u Beogradu

960 502 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija podržava protest  Sloboda za Asanža koji organizuju drugovi i drugarice iz DiEM25, 12. juna u Beogradu na Platou Đoka Vještice u 18 časova.

Hapšenje Džulijana Asanža u aprilu ove godine, predstavlja strašan napad na slobodu medija. To se dogodilo u trenutku kada je stanje slobode medija i u Srbiji katastrofalno, kada se novinarima preti, a pretnje ostvaruju, čime je još jednom ogoljena istina da su interesi kapitalističkih elita svuda u svetu jedinstveni i da će uraditi sve da te interese ostvare, a svoje kriminalne aktivnosti sakriju.

Asanž je, kao novinar i urednik portala WikiLeaks razotkrio mnoge ratne zločine, pljačkaške privatizacije, kriminalne i korupcijske aktivnosti mnogih  svetskih političara. Time je pokazao kako funkcioniše kapitalistička mašinerija koja bez imalo zadrške čini najgnusnije zločine da bi uvećala kapital. Tortura kojoj je, kao borac za slobodu informacija, Asanž bio izložen nedopustiva je i skandalozna i pokazuje kako će završiti svi oni koji se suprotstave ili progovore istinu. Zbog toga, minimum koji u ovom trenutku možemo da učinimo je dizanje glasa protiv napada na slobodu govora, protiv licemerja vladajućih elita (ovog puta) na Zapadu i iskažemo solidarnost sa Asanžom, ali i svim novinarima u Srbiji i svetu koji pošteno rade svoj posao u nemogućim uslovima.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.