Saradnja sa britanskim Laburistima

960 656 Partija radikalne levice

Predsednica Foruma žena Socijaldemokratske unije Marija Jovanović i potpredsednik SDU Luka Božović učestvovali su u studijskoj poseti britanskih Laburista koja je bila posvećena dobrim izbornim praksama. Planove SDU za kampanju i političku situaciju u Srbiji prestavili su sestrinskim partijama sa Balkana, Bliskog Istoka, iz Afrike i Kariba.

U okviru posete Luka Božović i Marija Jovanović sastali su se sa generalnim sekretarom Laburističke partije Velike Britanije Ianom MekNikolom, Sajmonom Džeksonom direktorom odeljenja za pisanje politika, šefovima medijskog odeljnja i digitalne kampanje, ali i sa aktivnistima i aktivistkinjama u kampanji Sadika Kana za gradonačelnika Londona. U parlamentu Velsa održani su sastanci sa poslanicima Laburističke partije na kojima je fokus bio na aktuelnom pitanju referenduma o članstvu u Evropskoj uniji koji će se održati ovog leta.

Tokom poseta lokalnim odborima u blizini Londona i Kardifa u Velsu razmenjena su iskustva u radu sa građanima i građankama. Kroz međusobne razgovore o načinu vođenja kampanje od vrata do vrata, strategijama i vođenju baza glasača i glasačica.

Partnerima iz Laburističke partije predstaviljeno je stanje demokratije u Srbiji, ali  i aktuelni problemi sa kojima se trenutno suočavamo. Partneri iz Laburističke partije izrazili su razumevanje za situaciju u Srbiji i dogovoren je nastavak saradnje.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.