POŠTU URUŠAVA VLADA, A NE RADNICI

1024 683 Partija radikalne levice

Radnici Pošte su blokadom Glavnog poštanskog centra u Zemunu jasno i ubedljivo pokazali javnosti koliko su nepodnošljivi uslovi u kojima žive i rade. Vlast je svojom neprimerenom reakcijom – hapšenjem i suspenzijom 47 radnika koji su učestvovali u blokadama – poslala jasnu poruku svim radnicima i radnicama Srbije šta ih čeka ukoliko se pobune. Zato je važno da podržimo štrajk u Pošti i odbranimo pravo na okupljanje i pravo na rad.

 

Pored progona štrajkača, Vlada takođe pokušava da iskoristi blokadu Pošte kao izgovor za privatizaciju Post ekspresa i drugih profitabilnih delatnosti, i za dalje urušavanje Pošte. Ukoliko vlast uspe u svojim namerama, bez posla će ostati mnogo više od 47 ljudi. Nasilno slamanje legitimnog otpora radnika je samo početak nasilnog otimanje Pošte od građana Srbije.

 

Uspeh štrajka u Pošti značiće pobedu radnika nad nasiljem, i zato još jednom apelujema na sve progresivne snage u društvu da podrže borbu poštara za njihova prava i za opstanak preduzeća. Strategija „zavadi pa privatizuj“ je godinama uspevala u Srbiji, a štrajk u Pošti je prilika da joj se suprotstavimo.

 

U Beogradu, 15. novembra 2017. godine

 

Sekretarijat SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.