PRL: Solidarnost sa železničkim radnicama i radnicima

1024 651 Partija radikalne levice

Partija radikalne levice pruža punu podršku obespravljenim železničkim radnicima i radnicama i nadamo se da će istrajati u borbi za svoja radnička prava.

Nakon što je potpisan sraman kolektivni ugovor od strane Sindikata Izvršnih Službi, Sindikata Železničara Srbije i Unije Sindikata sa preduzećima Srbija voz, Srbija kargo, Infrastruktura železnice Srbije i AD Železnice, ubrzo je formiran štrajkački odbor i najavljen štrajk na železnici.

Plate ispod zakonom zagarantovanog minimalca primaće oko 40% zaposlenih u ova četiri preduzeća, ukoliko ovaj sramni kolektivni ugovor ostane na snazi.

Jedini način za poboljšanje položaja radnika i radnica na radnom mestu jeste organizovana i solidarna borba koja se manifestuje štrajkom, i drugim metodama legitimne pobune koja ima za cilj da ugrozi profit poslodavca i da na taj način izvrši pritisak na vlasnika u slučaju privatnih kompanija ili rukovodstvo u slučaju državnih firmi da obezbede bolje uslove rada za radnike i radnice.

Ipak, za dugoročne promene potrebna je promena celokupnog sistema i izgradnja socijalističkog društva zasnovanog na jednakosti i solidarnosti u kojem će ljudi a ne profit biti prioritet.

Medijska služba PRL

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.