Podrška radnicima WOLT-a

1024 576 Partija radikalne levice

Radnici Wolta danas su se okupili na Trgu republike u znak protesta zbog izuzetno loših uslova rada. Mada se zarada koju dobijaju kao dostavljači graniči sa egzistencijalnim minimumom; i mada su prinuđeni da jurcajući za tom mizernom dnevnicom ugrožavaju svoju, pa i tuđu, bezbednost u saobraćaju; ljudi su prinuđeni da opremu koju koriste u svom radu za Wolt kupe od sopstvenih para!

Ovakvo bahato reketiranje i unižavanje dostojanstva nisu izuzetak u kapitalizmu, već samo još jedna pojava koja proizilazi iz njegove težnje za zgrtanjem sve većeg profita po svaku cenu. Sve dok radnici ne postanu ti koji donose odluke o svom radu, ovakve pojave biće sve češće i sve intenzivnije.

Protestni skup je sa Trga republike produžio do zgrade uprave Wolta u Bulevaru Vojvode Bojovića gde su im se pridružili i naši članovi. Zaposleni su tom prilikom upravi predali svoje zahteve, koje prenosimo u celosti:

1. Vraćanje osnovice za svaku pojedinačnu isporuku i to sa povećanjem od 20 dinara, odnosno dosadašnjih 180 na minimum 200 dinara.

2. Vraćanje doplate za distancu i računanje kilometara-distance za doplatu realno u vremenu i prostoru putem, ne vazdušno tj. pravolinijski, a kao i do sada počevši od 1,5 km za doplatu u iznosu od minimum 25 dinara 250 metara.

3. Pisane garancije za gore pomenute tačke zahteva-uslova i pisane garancije za unapređenje komunikacije i samog odnosa između predstavnika „Wolt” d.o.o. i Wolt partner dostavljača Beograda u cilju pravovremenog i nedvosmislenog informisanja o budućim izmenama i uslovima potencijalne zarade.

4. Zahtev za poboljšanje uslova rada na radnom mestu Wolt partner dostavljača u cilju poboljšanja kvaliteta opreme za rad bez uslovljavanja za kupovinu iste i poboljšanje samog funkcionisanja i rada aplikacije koju koriste dostavljači.

5. Pisane garancije o usmenom ili anketnom učešću svakog aktivnog dostavljača u izmenama i dopunama naplate za obavljanje isporuka.

Partija radikalne levice podržava borbu radnika Wolta, stojimo im na raspolaganju i bićemo sa njima i na narednim protestima. Prvi je najavljen već za sutra – pozivamo članove i simpatizere da zajedno podržimo radnike Wolta!

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.