Forum žena SDU se priljučio akciji “Milijarda ustaje”

1024 683 Partija radikalne levice

Forum žena Socijaldemokratse unije priključio se globalnoj akciji “Jedna milijarda ustaje” uličnom akcijom 14. februara. Ova akcija je najveća svetska akcija za zaustavljanje nasilja nad ženama. Tema ovogodišnje akcije je “Revolucija se nastavlja” i fokusirana je na marginalizovane grupe žena.

Socijaldemokratska unija i Forum žena Socijaldemokratske unije više puta su skretali pažnju na ono šta ovogodišnja kampanja zagovara, a to je poziv za promenu sistema za suzbijanje nasilja prema ženama i devojčicama. Već smo osudili ponašanje 150 narodnih poslanika i poslanica koji su odbili da se izjasne o amandmanu na Zakon o policiji koji bi udaljavao nasilnika iz kuće umesto žrtvu.

Forum žena Socijaldemokratske unije razgovarao je sa građanima i građankama na ulicama i pijaci o položaju žena i nasilju koje trpe, kao i o rešenjima koje mi predlažemo. Najveći broj ljudi sa kojima smo razgovarali izrazilo je želju da se stvari menjaju, i da žrtve nasilja budu zaštićene u najvećoj mogućoj meri.

Forum žena SDU nastaviće sa akcijama na kojima će kroz razgovor sa građanima i građankama nuditi rešenja za problem nasilja i drugih problema koji direktno ugrožavaju žene.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.