Milena Repajić i Ivan Zlatić: Sporazum Dačića i desne opozicije zakucao ekser u kovčeg srpske demokratije

1024 472 Partija radikalne levice

Članica Predsedništva PRL, Milena Repajić, izjavila je danas na konferenciji za novinare održanoj ispred Doma Narodne skupštine da je sporazum koji su predsednik Parlamenta Ivica Dačić i deo desne opozicije postigli o izbornim uslovima zakucao još jedan esker u ono što zovemo demokratija u Srbiji, jer su dodatno otežali i poskupeli izlazak na izbore onima koji to ne mogu da priušte.

“Ukoliko ovaj sporazum bude usvojen, za izlazak na beogradske izbore biće potrebno 3000 overenih potpisa, dok se do sada moglo izaći sa 1/3 liste i 1100 potpisa. Rezultat je, dakle, to da vlast može da se pohvali da je napravila neke ustupke, a da je izlazak na izbore teži i skuplji”, rekla je Milena.

“Ovo je nastavak procesa započetog 2010. godine kada su se ove iste stranke, samo  drugačijim ulogama, dogovorile na štetu političkih sloboda “, podsetio je Ivan Zlatić, član Predsedništva PRL.

Ni vlast koja se koristi silom, ni liberalna opozicija koja traži kolonijalno pokroviteljstvo Evropske unije, ni konzervativna opozicija koja sklapa ovakve sporazume ne veruju u demokratiju, smatra Milena Repajić iz PRL.

Medijska služba PRL,

1.11.2021.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.