Lažno izveštavanje lista “Informer” o najavi učešća PRL na beogradskim izborima

797 675 Partija radikalne levice

Nakon gostovanja članice predsedništva PRL Milene Repajić u emisiji na televiziji N1, portal “Informer” je izneo lažne navode o tome kako je naša partija finansirana od strane Dragana Đilasa, kao i da je Milena Repajić to “priznala u emisiji”, što je potpuna neistina i to je jasno svakome ko je pogledao emisiju. Nije nam jasno kakve su namere ovog portala i zašto misli da će sa tako očiglednim neistinama koje se vrlo lako mogu proveriti, uspeti da obmane javnost u Srbiji.

Apelujemo na urednike portala”Informer” da se ubudće ne služe neistinama, kao i da svoj posao obavljaju profesionalno i na način koji ne bruka novinarsku profesiju. Ovakve i slične podmetačine i laži koje redovno šire izvrgavaju ruglu novinarsku profesiju i povećavaju nepoverenje šire javnosti prema medijskom izveštavanju.

Na stranu to što se sada radi o našoj partiji, lažne vesti i dezinformacije koje plasiraju pojedini mediji su štetni jer unose zabunu i pometnju među stanovništvom koje na kraju najviše ispašta.

Sloboda govora i sloboda slobodnog medijskog izveštavanja jesu bitne vrednosti našeg društva, ali one ne podrazumevaju i slobodu namernog obmanjivanja šire javnosti zarad interesa pojedinih političkih krugova.

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.