imperijalizam

Imperijalizam dovodi svet na ivicu novog svetskog sukoba

1024 1024 Partija radikalne levice

Sjedinjene Države i njihov glavni saveznik u Zapadnoj Aziji tzv. Izrael svojom genocidnom politikom u Pojasu Gaze nad Palestincima i redovnim napadima na zemlje regiona stvaraju plodno tlo za regionalni rat koji može prerasti u mnogo širi, pa čak i svetski rat.

Jasno je da je kolonijalnom projektu – Izraelu – neophodno da stvara nestabilnost i sukobe iznova i iznova kako bi sprečio pad podrške od svojih sponzora i imperijalnog bloka i eventualno zaustavljanje projekta etničkog čišćenja i aneksije Pojasa Gaze. Zbog toga je i pokušano da se napadom na iranski konzulat u Siriji (prilikom kog su ubijene iranske diplomate i vojna lica) Iran isprovocira i uvuče ih u otvoreni rat čime bi podrška Izraelu od strane SAD-EU-NATO bili neupitna i omogućila dalje sprovođenje genocida u Gazi.

Pozivamo sve levičare, komuniste, antiimperijaliste i dr. da se organizuju u sprečavanju uvlačenja njihovih država u novi rat koji pripremaju Izrael i SAD, kao i u pružanju podrške narodu Palestinu. Ne smemo dozvoliti imperijalistima da nas uvuku u rat koji će unesrećiti milione u regionu, a čiju cenu će, pre svega, plaćati najsiromašniji narodi sveta i radnička klasa.

Detaljnije o našim antiimperijalističkim stavovima: Deklaracija o antiimperijalizmu

Smrt imperijalizmu! Sloboda narodima!

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.