VLASNIČKA PRAVA NISU VAŽNIJA OD BOLNICE

800 532 Partija radikalne levice

Iracionalnost kapitalizma u Srbiji je dotakla novo dno sa plenidbom imovine bolnice „Dr Dragiša Mišović“, najavljenom za ponedeljak 22. maj. Prethodnih nedelja bili smo svedoci kako se vlasnički interesi nemilice štite po svaku cenu, čak i po cenu izbacivanja na ulicu najugroženijih građana – porodice Havatmi i bivših radnika Trudbenika. Najavljena plenidba ultrazvučnih aparata i vozila hitne pomoći bolnice „Dr Dragiša Mišović“, radi uterivanja duga iz vlasničkog spora, pokazuje nam kako vlasti u Srbiji razumeju vladavinu prava.

Kakva god da je pozadina spora oko zemljišta bolnice „Dr Dragiša Mišović“, taj spor se ne može rešavati na način da bolnica ostane bez sredstava za rad, a građani bez prava na lečenje. Vlasnička prava se ne štite tako što se zbog njih ruše elementarni principi humanosti i pristojnosti. Naprotiv, takvom suludom politikom se vlasnička prava obesmišljavaju.

Verujemo da će se solidarni građani i ovom prilikom okupiti u velikom broju i da će 22. maja u 8.00 sprečiti nehumano izvršenje na imovini bolnice „Dr Dragiša Mišović“.

 

U Beogradu, 21. maja 2017. godine

 

Sekretarijat SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.