Zajedno u borbu za socijalnu pravdu

150 150 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija će na izborima za Skupštinu Grada Beograda učestvovati u okviru liste Ne da(vi)mo Beograd. Naše iskustvo i znanje, koje smo stekli proteklih godina u borbi sa radnicima, sindikatima i aktivistima, za ugrožene, obespravljene i osiromašene, stavili smo na raspolaganje Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd. Promena politike ka boljem gradu, gradu solidarnosti, jednakosti i socijalne pravde, kreće od samih građana i građanki, i autentičnih demokratskih inicijativa i pokreta, a obaveza je tradicionalnih političkih partija levice da taj proces podrže.

Već dugo delujemo zajedno sa ljudima iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd. Dovodili smo u pitanje projekat Beograd na vodi, korupciju i socijalni inženjering koje proizvodi, podržavali proteste radnika i sindikata, radili na tome da kultura bude dostupna svima, borili se protiv uništavanja javnog sektora. U okviru Združene akcije Krov nad glavom sprečavali smo iseljenja građana i tragali za rešenjima problema stanovanja. Borba je bila zajednička jer su ključni principi za koje se zalažemo isti: jednakost, solidarnost, demokratija, radnička prava, antifašizam. Zato smo deo liste NDMBGD: da bi smo se za ove principe borili i u skupštini Grada Beograda.

Višedecenijska dominacija desničarske i liberalne politike u Srbiji opljačkala je čitavo društvo i razorila njegove institucije. Izlazak inicijative Ne da(vi)mo Beograd na izbore je šansa da se u parlamentarnom životu Beograda i Srbije ponovo konstituiše istinska levica: ona koja će povesti ozbiljnu borbu za zdravstvo i obrazovanje dostupno svima, za pravo na dostojanstven rad i krov nad glavom dostojan čoveka.

Pozivamo sve progresivne grupe i pojedince u Beogradu i Srbiji da podrže listu Ne da(vi)mo Beograd i pomognu borbu za ulazak politike socijalne pravde u Skupštinu Grada Beograda.

 

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.