PODRŠKA PROTESTU “TRAGOVIMA FANTOMA”

794 261 Partija radikalne levice

 

Socijaldemokratska unija poziva članove i simpatizere da se priključe protestu “Tragovima fantoma”, koji 25. aprila organizuje inicijativa Ne da(vi)mo Beograd povodom godišnjice rušenja u Hercegovačkoj ulici.

 

Građani su na spontanim protestima nakon predsedničkih izbora izrazili ogorčenost stanjem u zemlji. Studenti, sindikati, pojedinci i kolektivi jasno su artikulisali lični i društveni bezizlaz u koji su dovedeni, i odbacili vladajući sistem ekonomskih i političkih monopola i samovolja. Sada svim progresivnim snagama u Srbiji predstoji najteži posao – da realno i detaljno sagledamo sistem kojim smo nezadovoljni i da nezadovoljstvo pretočimo u viziju Srbije u kojoj želimo da živimo.

 

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd je dragoceno iskustvo za nove talase protesta, jer je za protekle dve godine od izraza nezadovoljstva prerasla u kompetentnu kritiku celine sistema čiji je simptom bilo nasilje u Hercegovačkoj. Zato pozivamo članove i simpatizere Socijaldemokratske unije da 25. aprila budu deo stvaranja vizije pravednog Beograda.

 

U Beogradu, 24. aprila 2017. godine

 

Predsednik SDU

Ivan Zlatić

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.