NOVA VLADA NASTAVLJA PO STAROM

1024 680 Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija smatra da je program premijerke Ane Brnabić samo produžetak pogubne politike Aleksandra Vučića, i da će se položaj većine građana i građanki Srbije ubuduće samo pogoršavati.
Nova Vlada će odlučno nastaviti “restruktuiranje” javnih preduzeća i smanjenje broja zaposlenih, odnosno nastaviće dalje urušavanje sposobnosti javnog sektora da građanima i građankama pruža kvalitetnu uslugu, čime se stvara teren za nove privatizacije.
Nova Vlada će nastaviti i reformu obrazovnog sistema po dualnom modelu, koji će još više onemogućiti društvenu pokretljivost, jer decu od školskih klupa do kraja radnog veka zaključava u položaj jeftine radne snage.
Ne očekujemo da će nova premijerka zaista izjednačiti prava “lizing radnika” sa ostalim zaposlenima, kao što je obećala. Štaviše, mere koje Ana Brnabić najavljuje će dodatno smanjiti broj zaposlenih na neodređeno vreme, što u stvarnom životu znači da će radnici i radnice angažovani preko agencija imati sve manje tzv. “uporednih radnika” na neodređeno vreme, sa kojima bi se njihov položaj mogao izjednačiti. Drugim rečima, nova Vlada će zapravo izjednačiti stalno zaposlene sa radnicima i radnicama “na lizing”, a ne obrnuto.
Socijaldemokratska unija će nastaviti borbu protiv politike Vlade Vučić-Brnabić, za demokratsku Srbiju, zemlju jednakosti i socijalne pravde.

U Beogradu, 30.juna.2017.

Sekretarijat SDU

BUDI U TOKU!

Prijavi se na naš newsletter i budi u toku sa svim našim aktivnostima i novim sadržajem.